top of page
  • Writer's pictureATLAS E.P.

Dancing (fancy) [Ακουστική Περιγραφή]

27-30 Σεπτεμβρίου 2023 στις 9μ.μ. BIOS. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 84


---Με Ακουστική Περιγραφή στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου---

από την Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη και την ATLAS E.P.Με φόντο λευκό τοίχο, τρία γυναικεία σώματα από το στέρνο και άνω, το ένα κοντά στο άλλο, αλλά με διαφορετική κατεύθυνση. Και τα τρία ντυμένα με φαρδιά λευκή κοντομάνικη μπλούζα. Το πρώτο σώμα, γυρισμένο πλάτη, ελαφρώς γερμένο προς τα αριστερά. Περιορισμένη οπτική του αριστερού προφίλ. Ψηλός ακατάστατος κότσος στο κεφάλι. Το δεύτερο κάθετα στο πρώτο, και ανάμεσα σε αυτό και στο τρίτο, στραμμένο προς τα δεξιά, με κεφάλι χαμηλά. Καθαρή οπτική του δεξιού προφίλ. Μισά μαλλιά πιασμένα ακατάστατα, τα άλλα μισά καλύπτουν τον σβέρκο. Το τρίτο, χαμηλότερα από τα άλλα δύο, διαφαίνεται στο βάθος μπροστά και πλάγια του ενδιάμεσου σώματος. Πλάγια οπτική του δεξιού προφίλ. Χαμηλός κότσος, ασημένιος κρίκος στο αυτί.
Οι τρεις χορεύτριες της παράστασης


Η παράσταση Dancing (fancy) διερευνά πτυχές σχετικά με το ικανό και το ανάπηρο, το νέο, ή το ηλικιωμένο σώμα, το σώμα εκείνο που δεν είναι απαραίτητα αποδεκτό να παρουσιαστεί στην σκηνή.


Βασικός άξονάς της χορογραφίας, που ξεκίνησε την πορεία της από το πανεπιστήμιο Folkwang στο Έσσεν και συνέχισε στην Κολωνία με την υποτροφία Tanzrecherche NRW, αποτελεί το ερώτημα του Gilles Deleuze: «Τι μπορεί ένα σώμα».


Η Μαρία Κολιοπούλου συνδέει την έρευνά της για το σώμα, με την αναπνοή, τη φωνή και την κίνηση, ενώ δημιουργεί ένα κοινό πεδίο συνύπαρξης της ομάδας που μετασχηματίζεται κάθε φορά στο εδώ και τώρα της κάθε παράστασης.


Η σύνθεση του έργου επαναπροσδιορίζει διαρκώς το ένα σώμα μέσα από το άλλο,

αναζητώντας με χιούμορ την απλότητα στην κίνηση, μέσα σε ένα παραμυθένιο σύμπαν.


O χώρος δεν διαθέτει προσβάσιμες τουαλέτες.

Η αγορά των εισιτηρίων πραγματοποιείται μόνο ηλεκτρονικά:
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Χορογραφία: Μαρία Κολιοπούλου

Ερμηνεία: Κατερίνα Αβραμοπούλου, Κατερίνα Γεβετζή, Λουκιανή Παπαδάκη

Σύμβουλος δραματουργίας: Μπετίνα Παναγιωτάρα

Φωνητική προετοιμασία - Φωνητική δραματουργία: Άννα Παγκάλου

Καλλιτεχνική συνεργασία: Μαρίζα Βινιεράτου

Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Ισιδώρου

Σχεδιασμός φωτισμών: Θωμάς Οικονομάκος

Κοστούμια: Ελευθερία Αράπογλου - digitaria

Φωτογραφίες: Ελπίδα Τέμπου

Ακουστική περιγραφή: η Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη για την ATLAS E.P.

Οργάνωση παραγωγής: cultopia

Παραγωγή: Ομάδα Σύγχρονου Χορού ΠρόσχημαΤο έργο επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η ερευνητική διαδικασία του υποστηρίζεται από το NRW KULTURsekretariat - με την υποστήριξη του Υπουργείο Πολιτισμού και Γνώσης του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας https://www.nrw-kultur.de/en/programmes/dance-research-nrw/projects/dance-research-nrw-46


Το πρόγραμμα ‘Culture Moves Europe’ χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από το Ινστιτούτο Γκαίτε. Το παρόν έργο εκπονήθηκε με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις που εκφράζονται στο παρόν δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν ότι αντικατοπτρίζουν την επίσημη γνώμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


„iJuLa – intersektionale JugendLabore im Veedel“ "iJuLa - διατομεακά εργαστήρια νεολαίας στο Veedel" είναι ένα project των ROOTS & ROUTES Cologne e. V. (RRCGN) και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ομοσπονδιακού προγράμματος "Demokratie leben!" του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικογενειακών Υποθέσεων, Ηλικιωμένων, Γυναικών και Νεολαίας- πρόσθετη χρηματοδότηση προέρχεται από το Σχέδιο Προώθησης Παιδιών και Νέων του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Comments


Anchor 1

Join our mailing list

Thanks for subscribing!

bottom of page