top of page
  • Writer's pictureATLAS E.P.

Προσβάσιμες «Σπυριδούλες» στις 10 και 11 Ιουλίου

Updated: Jul 1, 2023


Καθολικά προσβάσιμη παράσταση στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Τοποθεσία: Πειραιώς 260 – Χώρος Ε


Για τρίτη συνεχή χρονιά, η ATLAS E.P. παρέχει υπηρεσίες προσβασιμότητας στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Στη σειρά των εξαιρετικών παραγωγών που έχουμε διαχειριστεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, προστίθεται φέτος η παράσταση «Σπυριδούλες» της Νεφέλης Μαϊστράλη, σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη και Χάρη Κρεμμύδα.


Μέσα από τις μουσικές των Θραξ Πανκc, η ομάδα 4frontal ξετυλίγει την ιστορία της 12χρονης υπηρέτριας Σπυριδούλας, που συγκλόνισε την κοινή γνώμη της δεκαετίας του 1950 με τα μαρτύρια που υπέστη από τα αφεντικά της στον Πειραιά.



Σε μωσαϊκό μπαλκονιού, ξαπλωμένες τέσσερις γυναίκες με μαύρα φορέματα, γκρι ποδιές και λευκό φακιόλι. Στο πάτωμα γραμμένο με κόκκινη μπογιά: «ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΑ ΟΥΤΕ ΚΥΡΑ». Στα δεξιά, δυο τσίγκινοι κουβάδες με μπογιά και πινέλα.
ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΑ ΟΥΤΕ ΚΥΡΑ! (Φωτογραφία Ελίνα Γιουνανλή)

Οι δημιουργοί φέρνουν στη σκηνή τις φωνές των γυναικών που βρέθηκαν ή βρίσκονται ακόμα στη θέση της υπό εκμετάλλευση «ψυχοκόρης» σε προσβάσιμη μορφή στις 10 και 11 Ιουλίου με:


- Ακουστική περιγραφή για ισότιμη πρόσβαση στο οπτικό κανάλι επικοινωνίας


- Παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα


- Υπερτιτλισμό στα Ελληνικά και στα Αγγλικά για λόγους ισότιμης γλωσσικής και αισθητηριακής πρόσβασης


Στις δύο προσβάσιμες παραστάσεις της 10ης και 11ης Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν απτική περιήγηση η οποία θα ξεκινήσει στις 20:15 από την είσοδο του χώρου Ε στην Πειραιώς 260.


Στις 10 Ιουλίου, αμέσως μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με τίτλο: Πρόληψη της Βίας κατά των Εργαζόμενων Οικιακών Βοηθών σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας, η οποία θα είναι προσβάσιμη με υπηρεσίες της ATLAS E.P.


Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση και τους συντελεστές της μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: https://aefestival.gr/festival_events/spyridoyles/


Για κρατήσεις με χρήση των υπηρεσιών προσβασιμότητας, μπορείτε να επικοινωνήσετε


- Προφορικά μέσω τηλεφώνου στο 2103221897 Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 17:00

- Γραπτώς μέσω email στο tameia@aefestival.gr


Τιμή ΑμεΑ και συνοδού: 5+5 ευρώ


Διαθέσιμα εισιτήρια μέχρι 6/7/23 και ώρα 17:00


Anchor 1

Join our mailing list

Thanks for subscribing!

bottom of page