top of page
  • Writer's pictureATLAS E.P.

Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν!

Updated: Jan 23


Τελευταία παράσταση αυτή την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022!

Σε γαλάζιο φόντο απεικονίζονται τρεις χαρακτήρες κόμικ με πολύχρωμα ρούχα. Αριστερά, η Ζήλη. Δεξιά, ο Φάνης. Ανάμεσα τους, ο Άρης σε αναπηρικό αμαξίδιο φορώντας μία κόκκινη καρό μπέρτα. Γύρω τους, οι πληροφορίες της παράστασης. Στο άνω τμήμα της αφίσας, με μεγάλα μαύρα και κόκκινα γράμματα ο τίτλος της παράστασης: «ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ» του Roy Kift.
Η αφίσα της παράστασης

Ο Άρης μόλις έχει μετακομίσει σε μια καινούργια γειτονιά με τη μητέρα και την αδελφή του. Αντιμετωπίζει όλες εκείνες τις δυσκολίες στην καθημερινότητά του που για τους μη ανάπηρους φαντάζουν ασήμαντες.


Τα εμπόδια στο δομημένο περιβάλλον, τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις, η φοίτηση σε ειδικό σχολείο και το ενδεχόμενο του ιδρύματος αντιμετωπίζονται με κοινή λογική, αλληλοκατανόηση, αποδοχή και αλληλεγγύη.


Λέτε να γίνεται;


Αν γίνεται, λέει!


Σκηνή από την παράσταση. Δεξιά, η Ζήλη με έντονη έκφραση χαράς. Αριστερά, ο Άρης σε αμαξίδιο. Κι οι δύο κοιτούν τον Φάνη στη μέση που κρατά σκεπτόμενος μία γαλάζια μπάλα. Όλοι φορούν ρούχα με έντονα χρώματα.
Στιγμιότυπο από την παράσταση

Η ATLAS E.P. συνεργάστηκε για ακόμη μία χρονιά με τη Συντεχνία του Γέλιου για τη ζωντανή προβολή υπερτίτλων στην παράσταση «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν». Σας περιμένουμε αυτή την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, στην τελευταία παράσταση για φέτος!

«Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν» ένα έργο του Roy Kift σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι & Αντώνη Ρέλλα

Σύγχρονο Θέατρο (Ευμολπιδών 45, Γκάζι)

Προπώληση Εισιτηρίων: https://syntexniageliou.gr/eisitiria-superman/



Ταυτότητα Προσβασιμότητας Παράστασης:


Ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.


Ενδογλωσσικοί Υπέρτιτλοι στα Ελληνικά με στοιχεία που συμβάλλουν παράλληλα στην κατανόηση των ηχητικών σημάτων από Κ/κωφούς/ές και βαρήκοους/ες.


Ακουστική Περιγραφή στα Ελληνικά για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης.


Στο «Σύγχρονο θέατρο» διασφαλίστηκε η ανεμπόδιστη πρόσβαση στο δομημένο περιβάλλον με την δημιουργία ράμπας εισόδου, WC για κινητικά ανάπηρους θεατές/τριες, εξασφάλιση μόνιμων θέσεων για χρήστες/τριες αμαξιδίου, θέσεις θεατών/τριών με κινητικές βλάβες που δεν χρησιμοποιούν αμαξίδιο καθώς επίσης σχεδιάστηκε η ανεμπόδιστη οπτικοακουστική παρακολούθηση της παράστασης για όλες και όλους.


Θέσεις Κωφών/βαρήκοων που χειρίζονται την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Θέσεις κωφών/βαρήκοων που χρησιμοποιούν τους Ενδογλωσσικούς Υπέρτιτλους. Θέσεις τυφλών και ανθρώπων με προβλήματα όρασης που θα χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία ακουστικής περιγραφής AD (με ή χωρίς σκύλο οδηγών τυφλών).


Το πρόγραμμα των παραστάσεων θα διατίθεται δωρεάν σε μεγαλογράμματη γραμματοσειρά, γραφή Braille και σε κώδικα QR για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης, ενώ, φυσικά, οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι με τους χειριστές/τριες τους.


Πιστοποίηση προσβασιμότητας περιεχομένου: Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών - Disabled Artists Movement

Anchor 1

Join our mailing list

Thanks for subscribing!

bottom of page