top of page
  • Writer's pictureATLAS E.P.

"The Wilder" with Audio Description

ATLAS E.P. and OPEN Studio post present...


Ertflix's first production, the series "The Wilder" by Yorgos Gkikapeppas.


ATLAS E.P. proudly presents the audio description of every episode of the series on the official platform of ERT.

Audio Description script and narration: Emmanouela Patiniotaki

Recording and sound mixing: Sotiris Laskaris and Akindynos Gkikas’ Open Studio post.



On the left, Marina, next to her, Loukas, in the middle, Eva and on the right, Manos. On the background, trees at dusk. On the bottom, the title “THE WILDER” in fire yellow. Red “W” on the word "wilder".
Poster of "The Wilder" with the protagonists.

Here you will find all the information you need in order to watch the series with audio description.


Episode List (direct link):



Episode 1 - Crossroads:

Episode 2 - Nowhere:

Episode 3 - The Heart of Light:

Episode 4 - New Life:

Episode 5 - Chemical Compounds:

Episode 6 - Everything Goes Wrong:

Episode 7 - The Past:

Episode 8 - The Debt:


The series can be found along with the rest of ERTflix's accessible content in the "Accessibility for All" section on the platform's homepage, or by writing the word "Wilder" or the word "AD" in the search bar.


Audio Description Key (in Greek):


Εύα Καραΐσκου (Ηθοποιός: Άννα Μαρία Μαρινάκη)



Standing in a wheat field looking in front. Wind blows her hair that is parted in the middle and behind her ears.
Photo of Eva.


Η 11χρονη Εύα έχει μακριά καστανόξανθα μαλλιά με χωρίστρα στη μέση και πράσινα μάτια. Το καθαρό λεπτοκαμωμένο πρόσωπό της μοιάζει με της μητέρας της. Έχει καστανά φρύδια και γεμάτα χείλη. Το άνω χείλος έντονα καμπυλωτό. Δυο μικρές ελιές μία δίπλα στο αριστερό ρουθούνι και μία πιο κάτω κοντά στο άνω χείλος. Φορά συνήθως φόρμες ή μια τζιν σαλοπέτα.


Πληροφορίες για τον χαρακτήρα: Η 11χρονη Ελληνορουμάνα Εύα πάσχει από εκλεκτική αλαλία, μια αγχώδη διαταραχή που επηρεάζει την ομιλία, με αποτέλεσμα να μιλάει μόνον όπου το ένστικτό της το υπαγορεύει. Μιλάει στη μητέρα της, αλλά όχι στον πατέρα της. Η σχέση των γονιών της περνά κρίση καιρό τώρα και μέσα στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, η Εύα γίνεται πολλές φορές μάρτυρας οικογενειακής έντασης και βίαιης συμπεριφοράς, κυρίως από την πλευρά του πατέρα της. Ζει αρκετά συχνά κλεισμένη στον εαυτό της, της αρέσει να ζωγραφίζει άλογα, πλάθοντας μια φανταστική ελευθερία, αλλά και μια ζωική δύναμη που, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι μόνο η άμυνά της για να επιβιώσει, αλλά το κύριο χαρακτηριστικό της.


Λουκάς Καραΐσκος (Ηθοποιός: Γιώργος Κέντρος)


In a wheat field. Turned to the left with eyes looking forward.
Photo of Loukas.

Ο Λουκάς είναι γύρω στα 70. Έχει λευκά μαλλιά από το μέσο της κεφαλής και κάτω, μακριά λευκά μούσια και πράσινα μάτια. Σημάδια του χρόνου στο πρόσωπο και έντονες ρυτίδες. Συνήθως φορά παντελόνι εργασίας και πουκάμισο κλειστό ή ανοιχτό με λευκό φανελάκι από μέσα. Αγέρωχη, ψηλή κορμοστασιά με ύφος συχνά αινιγματικό.


Πληροφορίες για τον χαρακτήρα: Ένας φιλήσυχος αγρότης και τρελά ερωτευμένος με τη Μάρθα, τη γυναίκα του, βλέπει τη ζωή του να καταρρέει όταν εκείνη δολοφονείται μέσα στο αγρόκτημά τους. Έκτοτε, ο 70χρονος Λουκάς κλείνεται στον εαυτό του και, εκτός από έναν παιδικό του φίλο, δεν επιθυμεί να δει κανέναν, ούτε τον γιο του. Οπλοφορεί διαρκώς και κάθε τόσο ανεβαίνει στο βουνό με το άλογό του. Δώδεκα χρόνια μετά τη δολοφονία, ζει σαν ερημίτης που έχει πάρει τον νόμο στα χέρια του, χωρίς κανείς, ωστόσο, να έχει στοιχεία για να τον κατηγορήσει και χωρίς κανείς να τολμά να τον πλησιάσει. Την εγγονή του, την Εύα, κόρη του γιου και της Ρουμάνας νύφης του, δεν την έχει δει ποτέ.



Μαρίνα Σαράντη (Ηθοποιός: Δανάη Σκιάδη)


In a wheat field. Facing left. Slight smile on face. Wind blowing her black hair.
Photo of Marina.

Η Μαρίνα είναι γύρω στα 40. Έχει μαύρα μαλλιά σπαστά μέχρι τους ώμους, λεπτή γαλλική μύτη και έντονα ζυγωματικά. Το πρόσωπό της είναι συνήθως ήρεμο. Τα μάτια της πολύ εκφραστικά. Ντύνεται συνήθως με κολλητό τοπ, πουκάμισο ανοιχρό, τζιν παντελόνι και μποτάκια με τακούνι. Κρατά συνήθως μια μαύρη δερμάτικη τσάντα ώμου και στο αριστερό χέρι φοράει μικρό στρογγυλό χρυσό ρολόι με μαύρο δερμάτινο λουράκι.


Πληροφορίες για τον χαρακτήρα: Η 40χρονη Μαρίνα μεγάλωσε με τη μητέρα της, ενώ είχε μεγάλη αδυναμία στον πατέρα της, που διεκδικούσε να βλέπει συχνότερα. Επέλεξε να σπουδάσει κοινωνική λειτουργός, με ειδίκευση στους ανηλίκους, προκειμένου να προσφέρει όσα δεν της προσφέρθηκαν στο οικογενειακό της περιβάλλον. Οι σχέσεις που ανέπτυξε στην πορεία της ζωής της ενίσχυσαν αυτό το βαθύ αίσθημα μοναξιάς και εγκατάλειψης. Στην αρχή της ιστορίας μας, βρίσκουμε τη Μαρίνα να έχει χάσει τον πατέρα της και να έχει εγκαταλείψει έναν αποτυχημένο γάμο, γεγονός που την οδηγεί στην πόρτα της κατάθλιψης.



Μάνος Σωτηρίου (Ηθοποιός: Γιώργος Καραμίχος)


In a wheat field. Standing. Head turned to right, body to left.
Photo of Manos.

Ο Μάνος είναι γύρω στα 45. Έχει κοντά, σπαστά καστανά μαλλιά και είναι συνήθως ξυρισμένος ή έχει ελαφρύ γενάκι. Έντονες ρυτίδες έκφρασης στο μέτωπο και στα πλαϊνά των χειλιών του. Φορά συνήθως πουκάμισο και κουστούμι λόγω της ιδιότητάς του.


Πληροφορίες για τον χαρακτήρα: Ο ψύχραιμος 45χρονος εισαγγελέας ανηλίκων Μάνος Σωτηρίου εκφράζει το ανθρώπινο πρόσωπο του δικαστικού, που δεν κρύβει την ευαισθησία του για τον κόσμο των «χαμένων» παιδιών. Εκπέμποντας μια σταθερή αύρα ηρεμίας και ωριμότητας, φέρει την εικόνα μιας συγκροτημένης προσωπικότητας, που σε πείθει ότι το βλέμμα του δεν είναι επικριτικό, ότι μπορεί να χωρέσει και το καλό και το κακό δίχως να βιαστεί να δικάσει. Η φαινομενική του, όμως, ηρεμία πολύ συχνά διαταράσσεται από τις δυσκολίες στον γάμο του, αφού με τη γυναίκα του αδυνατούν να αποκτήσουν παιδί ύστερα από πολλές προσπάθειες. Το κλίμα μες στο σπίτι αρχίζει να γίνεται νευρωτικό, γεγονός που θα αποκαλύψει πλευρές της σχέσης αλλά και του ίδιου τους του εαυτού, που ούτε οι ίδιοι είχαν συνειδητοποιήσει ποτέ.


ATLAS E.P. is available to answer any questions you may have while watching the episodes at 6993507553 and askatlasep@gmail.com. You can also add your comments about the audio description and the series below.

Anchor 1

Join our mailing list

Thanks for subscribing!

bottom of page